Terveink

” Mi nagyokat szoktunk álmodni” – című írás Fodorné Vincze Anna tollából először 2017-ben jelent meg a Fb-n és a honlapunkon.

Az írás olvasható a Fodorné Vincze Anna szerkesztésében megjelent „FALEVELEK” című könyv 18-19.oldalán ” És most ez az álmunk megvalósul” mondattal kiegészítve.

Mi nagyokat szoktunk álmodni… Álmodunk olyan intézetről, ahol a daganatos betegek azonnal megkapnak minden, a gyógyulásukhoz szükséges módszert és ismeretet… mindezt alanyi jogon és OEP-finanszírozottan… a Szeretet Házát, ahol lelkes szakember- csapat tevékenykedik körülöttük, mosolygósan, szívvel, tudással, egymásra és önmagukra is vigyázva teszik a dolgukat, erős, megtartó közösségben.

Van, aki jógát tanít, van, aki életmód-váltást, segítenek zöldség-, és gyümölcsleveket készíteni, személyi edzésprogramot összeállítani… hagyományos kínai orvoslással kezel az orvosunk, mellette párhuzamosan rendel az onkológus orvosunk is. Van reiki kezelés és energiagyógyászat, van gyógymasszázs és gyógytorna, minden személyre szabottan… Van pszichológiai segítség és Simonton-módszer, van meseterápia, tánc-meditáció, kineziológus segít és kommunikációs tréner… Konfliktuskezelést tanulunk csoportban és önérvényesítést… játszmaelemzést tart jó humorú katolikus papunk, akinek hite és bölcsessége rendkívüli… Családállítás, Pink Ribbon, meridián-torna, gyógynövények, természetgyógyászat… Találkozunk a Belső Vezetőnkkel, és gyógyítgatjuk a Belső Gyermekünket…
Erre a sok szép és hasznos módszerre már most is megvan az önkéntes-gárdánk, akik teszik a dolgukat velünk együtt, szívvel, lelkesen, a betegekért és önmagukért, mert adni és segíteni: JÓ.

Ugyanezt minden évben megvalósítjuk kicsiben, rekreációs-életmód tábor néven. Erdőtelken, elvonulós, békés zöld környezetben, szállodai körülmények között. Teljes ellátással, nagyon gazdag programkínálattal, amelyben a fent felsorolt minden elem képviselve van. Esti csapatépítős játékokkal, nagy nevetésekkel, medencés fürdőzéssel, szaunával, jakuzzival.

2020-ban támogatóink segítségével már két tábort is tudtunk szervezni, Erdőtelek mellett Galyatetőn is

Mi nagyokat szoktunk álmodni. Könyvet szeretnénk kiadni, gyűjteményt annak a sok-sok embernek, betegnek az írásaiból, akik megfordultak nálunk az eltelt évek során, megtiszteltek bizalmukkal, láthattuk vágyaik megszületését, első lépéseiket a céljaik felé vezető úton, és sokszor elképesztő gyógyulásukat is. Láthattuk, ahogy reményt vesztett, összetört személyiségük elkezd változni, csillogni kezd a szemük, energikus lesz a testük, megjelenik a mosoly majd a harsány nevetés is arcukon… új célokra, új hobbikra találnak, formálódik a sorstárs-közösség körülöttük, kötődnek a barátságok, fogadott testvéri kötelékek… Ahogy végre elkezdenek élni, úgy igazán.
Íme a megvalósult álmunk: A könyvet már kiadtuk, nagy sikerű könyv-bemutató rendezvényeink vannak Egertől Szegedig…..most gondolkodunk a könyv második kiadásán.

Mi nagyokat szoktunk álmodni. Emlékparkot szeretnénk létrehozni, fákat ültetni azoknak a társainknak az emlékére, akik már elmentek, előrementek közülünk… Mindenkinek egy-egy fát, kis táblával, rajta szép üzenettel… Ez a csöndes, szép hely nemcsak az emlékezést szolgálja majd, hanem az itt maradó családtagok, barátok terhét is segít hordozni közös pillanatokkal, együttérzéssel, beszélgetésekkel.
A parkot még nem sikerült létrehozni megfelelő terület és együttműködő területgazdák híján, de fákat már ültettünk emléktáblákkal, szép gondolatokkal. Miskolcon a Megyei Kórházban valóságos zarándokhely lett a tulipánfa, Egerben az Egészségház utca szép parkjában 3 fa táblával mutatja, hogy itt Simonton csoport működik, jó időben ez lett a gyülekező helyünk.
Bükkszentkereszten a diófánk a Mária kövek közelében egy paddal kínál az arra járóknak pihenőhelyet, ez az éves nyitó rendezvényünk helyszíne és meditáló, elmélkedő hely.

Most azt tervezzük, hogy elsőként bekapcsolódunk a Tűzmadárház mintájára létesült vidéki hálózatba. Természetesen dolgozunk a Szeretet Háza, / Rekreációs, / Életmódváltó projekten is.

Tervezünk új, érdekes, a minőségi élet megvalósításához szükséges programokat, és dogozunk azon, hogy megőrizzük az eddig jól működő szolgáltatásaink szinvonalát, és javítsunk azon, amin szükséges.

Mi nagyokat szoktunk álmodni, és most álmaink megvalósításához bátor és nagylelkű társakat és támogatókat keresünk.

Kérjük, hogy GONDOSKODJON EGY DAGANATOS BETEG GYÓGYULÁSÁRÓL,
ADÓJA 1%-ával támogassa az alapítványunk munkáját és az életmód-táborunk létrehozását.

Részletekért kattintson ide  ......

regea.hu. Minden jog fenntartva. 2019

A REGEA Alapítvány honlapjának létrehozását, megújítását és az Alapítvány működését 2015-19 között a pályázataival támogatta a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., melynek az irányító szerve: a Miniszterelnökség.

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft.|2220 Vecsés, Kinizsi utca 73.| teratarhely.hu|info@teratarhely.hu
Design: Weboldal készítés Eger