Simonton-módszer

A rák diagnózisa nagyon erős félelmet vált ki, amely érinti magát a beteget, de a családot, a támogató környezetet is. Pedig a modern onkológiai terápiák és a hatékony kiegészítő gyógymódok segítségével a rák ma már leküzdhető!
A legelső érzés a sokk, döbbenet, kétségbeesés, bénultság: sokan úgy érzik, ez szinte nem is velük történik, mintha egy üvegbúra választaná el őket a környezetüktől, a történésektől. A legkínzóbb talán a tanácstalanság, tehetetlenség érzése. Nagyon fontos, hogy ebben a fázisban a rászoruló segítséget kapjon a családtól, és ha kell, szakembertől.

A tapasztalatok azt támasztják alá, hogy a hagyományos orvosi kezelés mellett teljes életmódváltásra lehet szükség. Az egészséges táplálkozás gyógyító ereje, a mozgás mellett lényeges a lelki feszültségek kezelése, a saját, belső gyógyítóerő felfedezése. Az életmódváltás a szemléletmód megváltoztatását igényli.
A betegség kialakulása mögött a pszichológiai kutatások sok esetben tárták föl, hogy az illető valamilyen, számára nyomasztó, megoldhatatlannal látszó érzelmi konfliktust élt át, sokszor hónapokon, éveken keresztül. Ezt „életcsapdának” is nevezzük. Szenvedett abban a szituációban, amiben volt, de úgy érezte, változtatni nem tud rajta. A segítség ebben az esetben azt jelenti, hogy az erőforrásainkat, lehetőségeinket újragondoljuk, akár pszichológusi irányítással. Megtaláljuk, meglátjuk azokat a pontokat, ahol nem feltétlenül maga a szituáció, inkább a látásmódunk, hozzáállásunk megváltoztatásával a helyzet élhetővé, barátságossá alakítható. A hozzáállás változtatása a daganatos betegek életében a tapasztalatok szerint az asszertivitás, önérvényesítés kialakítását, fokozását jelenti. A hatékony önérvényesítés tanulható, begyakorolható!

Ugyancsak tanulható, könnyen elsajátítható a relaxáció, az az egyszerű gyakorlat, ami a test és lélek harmonizálásán keresztül hat. A kezelés alatt segíti a mellékhatások csökkentését, a betegséggel összefüggő, vagy egyéb szorongás szintjét, javítja az alvást, csillapítja a fájdalmat, hozzásegít kapcsolatot teremteni a belső gyógyító erővel, és aktiválja azt.

A szervezetünkben rejlő saját gyógyító forrás megtalálásának, aktiválásának, működtetésének hatékony és egyszerű, és ugyancsak könnyen begyakorolható módja az imagináció. Az imagináció nem más, mint fantáziánk szándékos, irányított használata, egyfajta meditáció, amivel egészségünket, illetve szerveink egészséges működését a képzelőerőnkkel helyreállítjuk.
A fantáziánk használata gyermekkorunktól jellemez minket- az élet minden területén. Bármilyen újítás, felfedezés először képzeletünkben születik meg! A gondolatokra, képekre a test nagy erővel reagál! Ez az állítás könnyen igazolható azzal, elég egy citrom képére gondolnunk ahhoz, hogy pusztán a fantáziánk megindítsa a nyálelválasztást. Ugyanígy reagál szervezetünk arra a képre, amivel védelmi rendszerünk működését jelenítjük meg, képi úton fokozzuk az immunrendszer tisztító, helyreállító munkájának a hatékonyságát.
A 70-es években a sugárterápiás onkológus szakorvos, Carl, és felesége, a pszichológus végzettségű Stephanie SIMONTON egy alternatív klinikát indított el Texasban. Azok a rákos betegek kerültek ide felvételre, akik az orvostudomány akkori állása szerint menthetetlenek voltak. A klinika működésének döbbenetes tapasztalata alapján a túlélési idő megkétszereződött.

A Simonton házaspár egyik felismerése az volt, hogy szervezetünk, testi működésünk egésze hihetetlen erővel reagál gondolatainkra! Az ősi gyógyító technikák ismerték és használták ezt a jelenséget- de egyre nagyobb teret nyer a modern pszichológiában is.

A Simonton házaspár nevéhez fűződő „gyógyító imagináció” gyakorlat olyan képek szándékolt, megtervezett felidézését jelenti relaxációban, amelyek ugyanúgy alkalmasak az immunrendszer működését segíteni, fokozni, ahogy a citrom képe a nyálmirigyekét. A működésében megerősített, megtámogatott védekező rendszer erősebb, sikeresebb abban a csatában, amit a rákos sejtek elpusztítása, szervezetből való kitakarítása jelent.
A gyógyulási folyamat megjelenítése során az immunrendszer és a segítő erők a daganatos sejteket elpusztítják. Az immunrendszer és a daganat találkozása a selejtes sejtekre végzetes. (Ahogy a vízkőoldó, ha a vízkővel találkozik, természetes, hogy minden különösebb erőfeszítés nélkül, egyszerűen feloldja azt.)
A „gyógyító kép” – a betegség megszüntetésének, az egészség helyreállításának útját megjelenítő fantázia, „belső mozi”- megszerkesztésének legfontosabb lépései a következők:
A „mozi” során megjelenítem, ahogy a gyógyító erők és segítők:
– Maradéktalanul elpusztítják a ráksejteket
– A ráksejteket a szervezetből eltávolítják
– A szervezet egészséges működése maradéktalanul helyreáll
– Látom magam a boldog jövőben, egészségesen, ahogy a céljaim megvalósulnak
– Látom magam a jövőben a gyógyító gyakorlatot végezni.
A megjelenített képet a megadott szempontok szerint mi magunk alkotjuk ahelyett, hogy megvárnánk, hogy mi jön magától!
A módszer Magyarországon tanfolyami formában elsajátítható, és otthon rendszeresen végezhető. Ajánlott mindenfajta daganatos betegséggel küzdő számára.

Kérjük, hogy GONDOSKODJON EGY DAGANATOS BETEG GYÓGYULÁSÁRÓL,
ADÓJA 1%-ával támogassa az alapítványunk munkáját és az életmód-táborunk létrehozását.

Részletekért kattintson ide  ......

regea.hu. Minden jog fenntartva. 2019

A REGEA Alapítvány honlapjának létrehozását, megújítását és az Alapítvány működését 2015-19 között a pályázataival támogatta a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., melynek az irányító szerve: a Miniszterelnökség.

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft.|2220 Vecsés, Kinizsi utca 73.| teratarhely.hu|info@teratarhely.hu
Design: Weboldal készítés Eger