Képzéseink

1. Munkahelyi közösségek számára

Megrendelés alapján tréningek, egyedi igényekre szabottan.

Léleksimogató

Cél: a csapat céljainak meghatározása, együttműködés, kölcsönös elfogadás, kommunikáció és konfliktusok kezelése, ön- és társismeret erősítése a közösségben.

Egészségnap

Cél: Tudatosítani a munkahelyeken, iskolákban, települési rendezvényeken, hogy közösségi szinten és egyénileg is szükséges mindent megtenni az egészség fenntartásáért. Az állami egészségügy munkáját kiegészítve, hiánypótlásként ismereteket, módszereket ad a daganatos megbetegedések megelőzésére, korai felismerésére, az egészséges életmód népszerűsítésére, az egészségtudatos magatartás formálására.

A megrendelővel egyeztetünk arról hogy a kínálatcsomagunk mely elemeit kívánja igénybe venni:

 • Önvizsgálatokra való tanítás (emlő, here) – modellen való bemutatás, interaktív előadással, poszterek, szóróanyagok felhasználásával
 • Ismeretterjesztő előadás szakemberekkel és/ vagy tapasztalatcsere gyógyultakkal, arról, hogy a leggyakoribb női és férfi daganatos (emlő, méhnyakrák, petefészek, prosztata és here) megbetegedések 96%-a gyógyítható, ha idejében felismerik
 • PSA és CEA 15-3 szűrés a Movember – MentsManust együttműködésével – két csepp vérből a helyszínen
 • Mozdulj az egészségedért – könnyed örömteli mozgásokba bevonjuk a résztvevőket
 • Az vagy, amit megeszel, ételed az életed – főzési tanácsadás és receptek a korszerű táplálkozáshoz
 • Egyéni tanácsadás, konzultáció – négyszemközt – igények szerint orvosainkkal, különböző területeken magasan kvalifikált önkéntes szakembereinkkel onkológus orvos, családorvos, természetgyógyász-orvos, pszichiáter, klinikai szakpszichológus, dietetikus, gyógytornász, személyes erőforrásainkat fejlesztő tréner, lelkész, természetgyógyász, gyógymasszőr, jóga és gerincjóga-oktató, Pink Ribbon program oktató, életmód-tanácsadó
 • Asszertivitás, konfliktusok kezelése, stresszoldó technikák, relaxáció, meditáció, időmenedzselés – tréning kiscsoportban gyakorlással
 • Örömforrás az alkotás – kicsiknek és nagyoknak azonnali sikerélmény – sokféle kézműves technikával
 • Szellemi totó, játékos csapatversenyek – az ész és a test megmozgatására, a vidámság biztosítására

A program megvalósításának személyi feltételeit az összeállított programcsomagnak megfelelően az Alapítvány önkéntes szakembereink biztosítják.

A Megrendelő számára előny:

 • Az általa képviselt közösség tagjai részt vehetnek egy fontos szűrővizsgálaton, részesei lehetnek egy egészség-napnak, vidám rendezvénynek
 • Adományával támogatja az Alapítvány tevékenységét, ezzel elősegíti a daganattal érintettek testi – lelki gyógyulását

  Referenciák:

  • Vodafone
  • BKK Európai Mobilitás Hét
  • Bátor Földgyógyító Dobünnep
  • Miskolci Civil Nap

  2. Egészségesek számára

  Csoportfoglakozások, tréningek  megrendelés alapján megfelelő számú érdeklődő (8-15 fő) számára.

  Léleksimogató

  Milyen vágyaid vannak? Találd meg fontos céljaidat, melyek segítenek a gyógyulásban! Mesélj szerepeidről, nézzük meg, melyeket vállaltad önként, örömmel, és melyek lettek (kötelező nyűgként) vállaidra rakva. Hogyan lehetnél hatékonyabb a szerepeidben? Milyen szinten áll az önbecsülésed, önértékelésed? Szeretnél-e emelni rajta? Eszközök, melyeket mi kínálunk hozzá…

  Érzések hullámhosszán

  Tested és érzéseid kapcsolatáról. Hogyan viszonyulsz érzéseidhez- szóhasználatunkban nincs negatív érzés, sem negatív tulajdonság, …..előrevivők, vagy akadályozók vannak: a szerelem is akadályozhat….és a fájdalom is vihet előre! Ennek megértését kulcskérdésnek tartjuk. Bevállalod érzéseidet? Titkolod? Milyen vélekedéseid, hiedelmeid vannak ezzel kapcsolatban? Miben segíthetnek és miben akadályozhatnak ezek Téged? Miben vihetnek előre? Gondolataid és érzéseid egyensúlya.

  Szókimondó

  Hogyan mutathatod meg magadat (gondolataidat, érzéseidet, értékeidet) úgy, hogy ezzel ne sérts másokat? Hogyan mondd el, mi a bajod a másikkal, a helyzettel, milyen megoldást szeretnél, úgy, hogy ez mindkettőtöknek megfeleljen? A problémák kialakulása megelőzhető. Hogyan mondjunk úgy NEM-et, hogy ne sértse a kapcsolatot. Mit tehetsz, ha a másik olyat tesz, amit nem tudsz elfogadni. Hogyan tudod hatékonyan érvényesíteni önmagadat?

  Megértő – Elfogadó

  Szeretnék segíteni másoknak, de hogyan tegyem? Hogyan adhatok neki valódi, őt előrevivő segítséget? A segítés buktatói: azaz miért nem hoz eredményt esetenként a tanácsadás, vagy a dicséret? Közlés-sorompók, avagy milyen mondatok állítják le azonnal a további, előrevivő beszélgetést…A segítő tulajdonságai, a segítő kapcsolat, az értő figyelem előnyei, és technikája.

  Problémamegoldás

  Mi segít, ha bajban vagy? A problémamegoldás természetes folyamata. Hogyan nyerheted meg a másik együttműködését, és mi a kockázata annak, ha ez nem sikerül? Probléma- és konfliktus megoldás hatékonyan. Tanulj a kialakult helyzetből és ismerd el önmagad teljesítményét, ha sikerrel jártál.

  Feloldás, változás

  Fogadom, hogy holnaptól másképp lesz! A változás szakaszai. A változást könnyítő és nehezítő tényezők számbavétele. Mit jelent a valódi pozitív gondolkodás? A pozitív gondolkodás és a megerősítések szerepe. Szokások és gondolkodási módok, melyek hatékonyan segítik az előrevivő folyamatokat. Saját fejlődési tervem. (csak a legszükségesebb időt szentelve a hibákra….inkább ezt az időt és energiát is a megfelelő módszer bemutatására és gyakorlására használva……a pozitív kondicionálást eredményesebbnek tartjuk, mint a kritikát, vagy fenyegetést.)

  Beszélgetek a testemmel

  „TestNYELV”-ÓRÁK Újfajta kommunikáció a testünkkel. Intuíció, ráhangolódás. Elméleti háttér. Imagináció, álmok, érzések, emlékek, játékok. A fókuszálás módszeréről. Mit üzenhet a tünet, a betegség, hogyan fejthetnénk meg. Mire van szükség a gyógyuláshoz? Külső-belső nehézségeim, és erőforrásaim.

  Pozitív gondolkodás

  Vedd észre a lehetőségeidet! Elmélet, a megerősítésekről, Coué, Louise L. Hay gondolatairól. Tényleg bevonzod? Próbáld ki!- gyakorlatok.

  Énekeld a saját dalodat!

  Valódi célunk megtalálása LeShan munkája alapján. Mi az, amit mindig is szerettél volna tenni? Mi az, amit, ha csinálsz, közben megáll az idő? Miért olyan fontos ez, és hogyan indíthatja be súlyos állapotok esetén is a gyógyulást?

  Saját gyógyulási programom

  LeShan munkája nyomán mindenki egyénileg összeállíthatja saját, komplex gyógyulási tervét, szakemberrel egyeztetve, a teljes embert célozva meg.

  Találkozás Önmagammal

  Meditációs önismeret, a tudattalanunk bemutatkozása, a pillanatnyi érzelmi-hangulati állapota, a teljesítménnyel, munkával kapcsolatos tudattalan viszonyulásunk. Tudattalanom tanácsai arról, mire van szükségem a gyógyuláshoz, a boldogságomhoz. A régi, nehéz dolgaim elengedése, az öröm, az alkotó kreativitás forrásának megnyitása. A mindenkiben jelenlévő harmónia, béke, öröm forrásához vezető út megtalálása a célunk.

  3. A gyógyulóink számára színes a paletta

  Részletek olvashatók a Rendezvényeink menüpontban.

  Kérjük, hogy GONDOSKODJON EGY DAGANATOS BETEG GYÓGYULÁSÁRÓL,
  ADÓJA 1%-ával támogassa az alapítványunk munkáját és az életmód-táborunk létrehozását.

  Részletekért kattintson ide  ......

  regea.hu. Minden jog fenntartva. 2019

  A REGEA Alapítvány honlapjának létrehozását, megújítását és az Alapítvány működését 2015-19 között a pályázataival támogatta a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., melynek az irányító szerve: a Miniszterelnökség.

  Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft.|2220 Vecsés, Kinizsi utca 73.| teratarhely.hu|info@teratarhely.hu
  Design: Weboldal készítés Eger