2010-től folyamatosan:

Alapítványunkban karitatív tevékenységet végzünk a daganatos betegek belső gyógyítóerőinek mozgósítására Simonton módszerrel.

Ismereteket, módszereket és segítő közösséget biztosít az érintettek számára, hogy eredményesen küzdhessenek meg a betegségükkel, aktívan tehessenek a gyógyulásukért. és sikeresen illeszkedjenek vissza a munka világába, legyenek ők a „hírvivők” :A rák legyőzhető!
A test gyógyítása mellett, azt kiegészítve, az embert testi-lelki egységként kezelve kínálunk szolgáltatást, annak érdekében, hogy a programba bevontaknak javuljon az életminősége, aktív részesei legyenek a gyógyulásuknak, felelősséget tudjanak vállalni önmagukért.
Alapítványuk szakemberei és önkéntesei tréningeket, klubokat vezetnek és előadásokat tartanak.

 Csoportokat szervezünk a daganatos betegséggel érintettek számára ahol megismertetjük őket a Simonton módszerrel, amelynek a legfontosabb elemei:
relaxáció, gyógyító imagináció, pozitív gondolkodás, szemléletmód váltás, stresszkezelés.
Célunk: a negatív érzelmek feldolgozása, testtudatosítás, belső öngyógyító erők mozgósítása.
 A résztvevők „toborzása” érdekében felvesszük a kapcsolatot a régió egészségügyi intézményeivel, orvosaival, és széles körben tájékoztatást adunk a lehetőségről.
 A tanfolyamot elvégzett betegeink kérésére hoztuk létre a Simonton-klubot, ahol rendszeres, tematikus klub-foglalkozások során gyakorolhatják megszerzett ismereteiket, egészséges életmóddal kapcsolatos előadásokat hallgathatnak, kialakult baráti kapcsolataikat ápolhatják, a sorstársi közösség megtartó erejét élvezhetik.
 Külső felkérésre ismeretterjesztő előadásokat tartunk a módszerről és a lehetőségeiről.

Komplex tevékenységünk összetevői:
 Személyre szabott egyéni foglalkozásokat biztosítunk annak, aki nem tud az állapota miatt a csoport munkájába bekapcsolódni, a tematikát a csoportos foglalkozások alapján, hozzáigazítjuk a beteg sajátos igényeihez.
 Meg tudjuk oldani a „virtuális kapcsolattartást”, amikor a beteg ágyhoz kötött, de elektronikus eszközök segítségével bekapcsolódhat a csoport munkájába.
 Az önkénteseink rendszeresen látogatják a kórházban fekvő daganatos betegeket a kezelések idején, melynek a célja a lelki egészség megtartása, tanácsadás, ventillációs beszélgetésekkel, kihasználva a sorstársak által nyújtott segítség hatékonyságát.
 Képességfejlesztő tréningen szintetizáljuk a teljes gyógyuláshoz, a teljes és egészséges életbe való visszailleszkedéshez szükséges tapasztalatokat, a résztvevők megszilárdíthatják a pozitív személyiségvonásaikat. A tréningen az alkalmazott viselkedéstudomány eredményeit és a csoportdinamika hatását tudatosan alkalmazzuk. A saját-élményű csoport megfelelő alapot nyújt a képzés befejeződése utáni továbbhaladáshoz is.
 Fontosnak gondoljuk a közösségben tartást, a klubfoglalkozások továbbfejlesztését tematika alapján, interaktívan a motiváció szinten tartása, a segítő támasz nyújtása, az izoláció oldása érdekében. ( szakemberek előadásai, gyógyult betegek beszámolói )