Kitűnő tudású lelkes szakemberek vagyunk, elkötelezettek a széles körű prevencióban és a testi-lelki gyógyítás egységében, hatékonyságában. Az alapítványban karitatív módon dolgozunk, a munkánkba önkéntes segítőket is bevonunk.

Elnök: dr. Psenyeczky-Szikszay Ádám Csaba (szülész-nőgyógyász szakorvos)

adam

Nap mint nap találkozom az élet legmeghittebb pillanatával a születéssel. Úgy gondolom, hogy az élet további szakaszaiban is legalább ilyen törődéssel, gondoskodással érdemes egymás felé fordulnunk. Orvosként és szakorvos kollégáimmal konzultálva segítem és irányítom az alapítvány munkáját.
.

Ügyvivő, kapcsolattartó, oktató tréner: Psenyeczky-Nagy Klára (címzetes főiskolai docens)

Klári

Többféle, speciális tudásomat, tapasztalatomat hasznosítom az alapítvány munkájában:

  • akkreditált pedagógus-továbbképzések,
  • vezetőképzés,
  • Thomas Gordon módszer szerinti kommunikációs-, konfliktuskezelő-, asszertivitás- és hatékonyságfejlesztő tréningek oktatója vagyok.

Saját életemben tapasztaltam meg, milyen nehéz, embert próbáló feladat megküzdeni egy alattomosan támadó kórral, a daganatos betegséggel.

Három dolognak köszönhetem azt, hogy egészséges, teljes életet élhetek, dolgozhatok:

  1. mindig igyekeztem egészségesen élni,
  2. figyeltem a testem jelzéseire, időben elmentem a szűrővizsgálatokra,
  3. nagyszerű orvosaim és kiváló segítőim voltak, akik gyógyítottak, és segítséget adtak a testi-lelki felépülésemhez.

Hiszem, hogy ami nekem sikerült, az másoknak is sikerülhet! Ezért lettem az alapítvány eszmei létrehozója.

Szeretném azt a segítséget, amit én kaptam, meghálálni, és többszörösen tovább adni. Az alapítványi munkámban és a tréningeken segítséget kínálok a gyógyulni vágyóknak, a gyógyultaknak és a hozzátartozóiknak is.
.

Szakmai vezető: Fodorné Vincze Anna (klinikai szakpszichológus, Simonton-, és edukációs-csoport tréner)

11954658_706065476190253_6019294533738349059_n

A Simonton-módszert oktatom daganatos betegeknek.
Megtapasztaltam és hiszem, hogy a rák gyógyítása elképzelhetetlen a pszichés tényezők figyelembevétele nélkül. Belső öngyógyító erőink sikeresen mozgósíthatók betegségeink nagy részénél, valamint hatalmas gyógyulást segítő potenciál rejlik a sorstársi közösségekben.

Szeretettel várok mindenkit, aki szívesen megismerné és elsajátítaná a módszert, aki szeretné mozgósítani saját, belső öngyógyító erőit a rák leküzdésére, életminősége javítására, a kezelések mellékhatásainak csökkentésére. Olyan betegeket várok, akik vállalják az aktivitást, a rendszeres gyakorlást. Cserébe egy jó hangulatú csoportot kínálunk, ahol elsősorban az egészségről, az egészség visszaállításának lehetőségéről lesz szó.

Szeretnék tabukat, tévhiteket döntögetni! Többek közt azt a tabut is, hogy a rák = halál, és aki ezt a diagnózist kapja, azt lehet temetni. Vagy azt a tévhitet, hogy nem jó erről beszélni, pláne rákos betegek csoportjába járni, mert ott csak siránkozás zajlik- holott ezeken a csoportokon olyan jó a légkör, és akkora közös nevetések vannak, hogy kívülről is benéznek, mi történhet itt. Öt éve vezetek folyamatosan Simonton-csoportokat Egerben, 3 éve Miskolcon, nagyon szép történeteket tudnék mesélni, betegségről, gyógyulásról, gyűlölködésről, megbocsájtásról, barátságról, szeretetről. A csoporttagok általában szeretnének együttmaradni a tanfolyam után is, erre találtuk ki a Simonton-klubot. Rendszeresen találkozunk, gyakorolunk, beszélgetünk, értékes emberek előadásait hallgatjuk, szóval töltekezünk. Mert mi már tudjuk, hogy erre nagy szükségünk van.

Szeretném, ha minél többen elhinnék, megtapasztalnák, hogy a rák is csak olyan betegség, mint a többi, meg kell keresni a lehető legjobb orvosi ellátást, de a legtöbbet mi magunk tehetjük a gyógyulásunkért! Ha aktívan gyakoroljuk belső öngyógyító erőink mozgósítását, ha alakítunk szemléletmódunkon, és életmódunkon, ott, ahol szükséges, ha jó, erős, életfontosságú és életben tartó célokat találunk, minden tőlünk telhetőt megtettünk a gyógyulásunkért. Ha pedig még azt is sikerül megfejteni, miért kaptuk ezt a feladatot (nem büntetést!), amit a rák jelent, elégedettekké válhatunk, ami sokszor több, mint a boldogság.

Tel: 20/216-9459. Email: anna710517@gmail.com
.

Önkénteseink:

Dr Prezenszki Zsuzsa
Pszichoterapeuta, a Nyírő Gyula Kórház-Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet onkopszichológusa. Magánorvos, ill. az Egészségforrás Alapítvány mellett a Rák ellen, az emberért, a holnapért!, és a Tűzmadár Alapítvány külső munkatársa. Gyógyító képzelet (forrás Simonton) tréningek vezetésében, egyéni tanácsadásban ill. szakember képző programjaiban vesz részt, emellett szakembereink szupervízióját látja el.

Tarjányi Melinda Tarjányi Melinda videója

“Nehéz magamról írni, másról mindig könnyebb! Fontos számomra az egészséges életmód, mások segítése, egész életemben, a pályám során mindig a rászorulók, elesettek, betegek, és a gyerekek segítése, támogatása volt a célom, minden tevékenységemet ez motiválja. Nyugdíjas vagyok, gyermekvédelemben dolgoztam.  Szakiskolában vagyok óra adó pedagógus.Szeretek kirándulni, sokat kézimunkázok. Daganatból gyógyultam, és amikor a legnagyobb szükségben voltam, rátaláltam a Simonton- csoportra. Azóta megváltozott az életem, sok-sok fantasztikus emberrel hozott össze a sors, olyanokkal, akik hozzám hasonlóan itt kaptak segítséget a változáshoz, reményt a folytatáshoz. Azóta életem nagy részét velük, és köztük töltöm.

Tóth Mártonné Icus Sportnagykövet, Pink Ribbon Program tréner ,Pilates oktató Tóth Mártonné Icus videója

“Ha nem repülhetsz, fuss! Ha nem futhatsz, menj! Ha nem mehetsz, csússz! De bárhogy is legyen: mozogj!” (Ifjabb dr. Martin Luther King)

Az egészséges életmód és az egészségmegőrzés iránt elkötelezett ,akinek a sport ,a mozgásra nevelés mindennél fontosabb ! A Pink Ribbon Program egy pilates technikán alapuló mozgásprogram mellrák műtéten átesett, gyógyult nők és mindenki más számára ,  aki csak testmozgásra vágyik. A speciális torna célja, hogy a résztvevőket lépésről lépésre vezesse vissza a sport, a mozgás világába.

Karsza Péterné Szalánczi Beáta

Férjemmel és 3 iskolás gyermekemmel élek Miskolcon. Nyitott háztartást vezetek, szeretem a vendégeket, akikből mindig akad nálunk.  Szerencsére csodás emberek, család, barátok, munkatársak vesznek körül. Nyelvtanár vagyok és egy vállalkozást vezetek. A Simonton- módszer nagyon sok mindenre megtanított, amit a mindennapi életben is rendszeresen használok. Meggyőződésem, hogy mindenkinek tanulnia kellene azokat a technikákat, amiket mi is elsajátítottunk a foglalkozások során.

Dr Balaskó Annamária
hagyományos kínai orvoslással dolgozó orvos, foglalkozás egészségügyi szakorvos, Simonton-csapatunk lelkes, okos tagja.
.

Dr Darvai László
Ostorosi háziorvos, maga is részt vett Simonton-foglalkozásainkon.
.

Vitek Eszter

Eszti

Salgótarján mellett, Ságújfaluban élek családommal.
Aktív dolgozó vagyok, emellett 2009 óta a Magyar Rákellenes Liga önkénteseként tevékenykedem. Kezdetben rendezvényeken segédkeztem, majd 2011-ben megismerkedtem a Simonton módszerrel. Egerben, egy betegcsoportban jártam végig először ezt az utat, akkor éreztem először, hogy itt a helyem. Egy évvel később, 2012-ben elvégeztem Budapesten dr. Prezenszki Zsuzsanna vezetésével a Vadaskert Alapítvány tréningjét, immár nem a beteg, hanem a tanító oldaláról nézve. Már a képzés ideje alatt elkezdtem itthon, Salgótarjánban a módszer tanítását, egyszerre két csoportom is indult, és indulnak folyamatosan. Sokat tanultam ez alatt a két év alatt, de a legnagyobb tanítást a betegektől kaptam.
Hálás köszönetem Fodorné Vincze Annának, hogy elindított az úton.

 

Sándorné Manyika

sm2

Költőnő és meseíró, aki már a nyolcadik könyvét is kiadta. Sok kedves órát szerzett nekünk az előadásaival és az írásaival, otthonában is vendégül látta a klubunk tagjait. A szülei tanítását és bölcsességét adja tovább: ” Az élet nem csak örömből és boldogságból áll, van benne sok megpróbáltatás és fájdalom. De ez nem jelenti azt, hogy az akadályok legyőzzenek minket és összetörjünk! Meg kell birkóznunk a nehézségekkel! Ez hit és akarat kérdése.” Hitvallása és tanácsai az olvasók számára: Legyetek maximalisták, merjetek álmodni nagyokat! – de tudjátok azt, hogy sokat kell tennetek a valóra váltásért! Szeressetek, és segítsetek másokon, gazdagítsátok a lelketeket, mert a lélek legalább olyan fontos, mint a test, ezért naponta tartsátok mind a kettőt egyensúlyban! A test a lélek nélkül semmit sem ér”
.
.

Szakács Ibolya
Életmód-tanácsadó és terapeuta, diplomás természetgyógyász, egészségfejlesztő, táplálkozási tanácsadó, Bach terápiás tanácsadó,Voll –elektroakupunktőr, higiénikus.Ibolya lendületes, derűs személyisége gyakori vendég a klubjainkon.
.

Polonkai Józsefné Éva
1949 június 04-én születtem Sátoraljaújhelyen. Egerbe jöttem férjhez. Két felnőtt gyermekem, 5 unokám és 1 dédunokám van.
2003-ban lett ismert a daganatos megbetegedésem. Kétszer műtöttek ugyanarra a daganatra a kiújulás miatt. Egy volt kolleganő és betegtárs ismertetett meg az egri Rákellenes Ligával és az Amazon klubbal, s mindkettőnek 2011-től vagyok a tagja.
Ez év januárjától vezetem az Amazon klubot. Egy jól működő klubot vettem át elődömtől, aki sajnos idős kora és gyakori betegeskedése miatt nem tudja tovább vállalni a klub vezetésével járó feladatokat. Szeretném a jövőben én is ilyen ambícióval folytatni a megkezdett munkát.2011-ben egyik klubtársammal a Fodorné Vincze Anna által szervezett Simonton tréning hallgatói voltunk. Megkapó volt számomra, hogy milyen szeretettel beszélt az elesett, daganatos betegséget átélt emberekről, a gyógyulási folyamatokról és arról, hogy ha időben felfedezik a rákot, van egy olyan módszer, amely elsajátításával a beteg a saját öngyógyító erőit tudja felszínre hozni és mozgósítani a gyógyulása érdekében! Az orvosi gyógykezelés, műtét, sugár, kemoterápia mellett nagyon fontos a beteg lelki támogatása is. Azóta is minden hónapban rendszeresen találkozunk egymással, ahol több csoportból is jönnek társaink és örömmel osztjuk meg az eltelt idő eseményeit.
.

Gáborné Tóth Ildikó
Az Egri SPA és Bechterew Klub lelkes, melegszívű vezetője.
.

Zacharné Helli Hajnalka

Hajni

Amivel foglalkozom: Yumeiho (japán)- és talpmasszás, Reiki kezelés

Talpmasszázs: serkenti a vérkeringést, nyirokkeringést, erősíti az immunrendszert, fájdalomcsillapító hatása van, szabályozza a hormonműködést, lazító, testi-lelki feszültségoldó.

Yumeiho: váll-, nyak-, hát-, derék-, csípő- és lábfájdalmak, tartáshibák, fizikai vagy szellemi kimerültség, gyomor-, epe- és bélproblémák, fejfájás, szédülés, vérnyomásproblémák esetén.

Reiki: Energiával látja el a testet és a lelket, támogatja, serkenti a szervezet öngyógyító képességét, megszünteti a stresszt, felszabadítja az érzelmi blokkokat, a betegség okszintjén hat, nem tüneti szinten.
A szellemi fejlődés egyik útja.

Várom kedves vendégeimet, betegeimet Egerszalókon, Egerben, vagy igény esetén házhoz megyek.
Bejelentkezés telefonon: 30/340-5904
.

Lengyel Gyula Atya
.

Szabó József Atya

.

+ Futó Mártonné

A salgótarjáni Magyar Rákellenes Liga alapító tagja. Magdika méltósággal viselt, hosszan tartó, súlyos betegsége miatt 2016-ban elhunyt. Derűs személyiségére, mosolyára, segítőkészségére mindig emlékezni fogunk!
.

 

Bak Imréné Marika

Férjével, Bak Imrével a Magyar Rákellenes Liga egri alapszervezetét vezetik. Mosolyára, segítségére mindig lehet számítani.
.

Lefler Magdolna

Lefler Magdi

2oo4-ben volt a mellműtétem! Az uzsoki Kórházban feküdtem 6 hétig, sugárkezelésen. Ott szembesültem azzal a ténnyel, a beteg embernek milyen nagy szüksége van a törődésre, a figyelemre és a megértésre! Valami sugallat volt, hogy meghallgassam Őket, segített Nekik feldolgozni a betegségük fájdalmát!
Miután Salgótarjánban megalakult a Rákellenes Liga, magától értetődő volt, hogy Önkéntes segítő leszek! Bejárok az Onkológiára a betegekhez, beszélgetek velük és minden porcikámmal igyekszek segítséget nyújtani Nekik.
.

Varga Miklósné Marika

Az Egri Jógaklub vezetője és oktatója. Marika bölcs, derűs személyisége gyakori vendég klubjainkon.
.

Hollenda Zsolt

HPIM0218-214x300

1979-ben születtem és már gyermekkorom óta érdekel a dolgok miértje. Mindig is azt szerettem volna kideríteni, hogy miért történnek a dolgok úgy, ahogy. Idővel aztán ezen érdeklődésem átterjedt az emberi viselkedésre is, hogy mit miért tesznek, továbbá hogy egyes emberek miért sikeresebbek másoknál.

Végzettségemet tekintve informatikus, közgazdász vagyok, de a 20-as éveimben dolgoztam rádiós műsorvezetőként és lemezlovasként is.

Tudatos életemet 2006-tól élem, ekkor fogalmazódott meg ugyanis az bennem, hogy amivel foglalkozni akarok az emberek segítése.
Elvégeztem számtalan tanfolyamot, és könyvek tucatjait olvastam a témában. Rengeteg önfejlesztő, önsegítő módszert próbáltam ki először saját magamon, majd ügyfeleimen is.

Life coachként és trénerként az a célom, hogy segítsek az embereknek, hogy életüket pozitív irányba tudják változtatni.