Munkatársaink

Önkéntesként tevékenykedő multidiszciplináris munkacsoportban dolgozunk.
Szakembereink kitűnő tudással, széleskörű tapasztalatokkal rendelkeznek. EMBERKÉNT is megállják a helyüket, türelmesek, figyelmesek, lelkesek. Elkötelezettek a széles körű prevenció fontosságában, és hisznek a testi-lelki gyógyítás egységében, hatékonyságában.

A REGEA Alapítvány kuratóriumának elnöke

Psenyeczky-Nagy Klára – címzetes főiskolai docens

Saját életemben tapasztaltam meg, milyen nehéz, embert próbáló feladat megküzdeni egy alattomosan támadó kórral, a daganatos betegséggel.
Hiszem, hogy ami nekem sikerült, az másoknak is sikerülhet! Ezért lettem az alapítvány eszmei létrehozója, projektmenedzsere, kapcsolattartója, trénere, oktatója, elnöke.

Három dolognak köszönhetem azt, hogy egészséges, teljes, minőségi életet élhetek, dolgozhatok:

  1. mindig igyekeztem egészségesen élni,
  2. figyeltem a testem jelzéseire, időben elmentem a szűrővizsgálatokra,
  3. nagyszerű orvosaim és kiváló segítőim voltak, akik gyógyítottak, és támaszt adtak a testi-lelki felépülésemhez.

Többféle, speciális tudásomat, tapasztalatomat hasznosítom az alapítvány munkájában:

  • Személyes erőforrásainkat fejlesztő tréner,
  • Thomas Gordon módszer szerinti kommunikációs-, konfliktuskezelő-, asszertivitás tréningek,
  • vezetőképzés, akkreditált pedagógus-továbbképzések,
  • OH kártya

Az alapítványi munkámmal támaszt kínálok a gyógyulni vágyóknak, a gyógyultaknak és a hozzátartozóiknak egyaránt.

Azt a segítséget, amit én kaptam szeretném meghálálni, és többszörösen tovább adni.

Életelvem: Igaz vagyok és szabad!

 

Psenyeczky-Nagy Klára Facebook oldala: Klára Psenyeczky-Nagy | Facebook

                

 

 

 

 

 

 

 

A REGEA Alapítvány szakmai vezetője és kuratóriumának titkára

Fodorné Vincze Anna – klinikai szakpszichológus, Simonton-, és edukációs-csoport tréner

A Simonton-módszert oktatom daganatos betegeknek és hozzátartozóinak.
Megtapasztaltam és hiszem, hogy a rák gyógyítása elképzelhetetlen a pszichés tényezők figyelembevétele nélkül. Belső öngyógyító erőink sikeresen mozgósíthatók betegségeink nagy részénél, valamint hatalmas gyógyulást segítő potenciál rejlik a sorstársi közösségekben.

Szeretnék tabukat, tévhiteket döntögetni! Többek közt azt a tabut is, hogy a rák = halál, és aki ezt a diagnózist kapja, azt lehet temetni. Vagy azt a tévhitet, hogy nem jó erről beszélni, pláne rákos betegek csoportjába járni, mert ott csak siránkozás zajlik- holott ezeken a csoportokon olyan jó a légkör, és akkora közös nevetések vannak, hogy kívülről is benéznek, mi történhet itt. 9 éve vezetek folyamatosan Simonton-csoportokat Egerben, 8 éve Miskolcon, nagyon szép történeteket tudnék mesélni, betegségről, gyógyulásról, gyűlölködésről, megbocsájtásról, barátságról, szeretetről. A csoporttagok általában szeretnének együttmaradni a tanfolyam után is, erre találtuk ki a Simonton-klubot. Rendszeresen találkozunk, gyakorolunk, beszélgetünk, értékes emberek előadásait hallgatjuk, szóval töltekezünk. Mert mi már tudjuk, hogy erre nagy szükségünk van.
Szeretném, ha minél többen elhinnék, megtapasztalnák, hogy a rák is csak olyan betegség, mint a többi, meg kell keresni a lehető legjobb orvosi ellátást, de a többit magunknak kell hozzátenni a gyógyulásunkért! Ha aktívan gyakoroljuk belső öngyógyító erőink mozgósítását, ha alakítunk szemléletmódunkon, és életmódunkon, ott, ahol szükséges, ha jó, erős, életfontosságú és életben tartó célokat találunk, minden tőlünk telhetőt megtettünk a gyógyulásunkért. Ha pedig még azt is sikerül megfejteni, miért kaptuk ezt a feladatot (nem büntetést!), amit a rák jelent, elégedettekké válhatunk, ami sokszor több, mint a boldogság.

 Fodorné Vincze Anna weboldala: https://fodornevinczeanna.hu

 Fodorné Vincze Anna Facebook oldal: https://www.facebook.com/anna.fodornevincze

 Telefon: 20/216-9459

 Email: anna710517@gmail.com

A REGEA Alapítvány szakmai szupervizora

Dr. Prezenszki Zsuzsanna – pszichiáter, pszichoterapeuta, pszichoonkológus, klinikai farmakológus

A REGEA Alapítvány szakembereinek szupervízióját látom el és előadásokat tartok, tréningeket vezetek.
Pályaválasztásomat, és azóta a pszichiáteri működésemet a test – lélek – szellem egészében rejlő bámulatos erő, és kiaknázási lehetőségének felfedezése határozza meg.

A Gyógyító képzelet (forrás Simonton) tréningek vezetésében, egyéni tanácsadásban ill. szakember képző programjaiban veszek részt.
” Összehangolva – Gyógyít a képzeleted!” Alapítvány elnökeként is a daganatos és egyéb krónikus betegek pszicho-szociális rehabilitációját tartom fontos feladatomnak.

 Dr. Prezenszki Zsuzsanna weboldala: https://www.drprezenszki.hu/

A REGEA Alapítvány kreatív igazgatója

Tarjányi Melinda

Nehéz magamról írni, másról mindig könnyebb! Fontos számomra az egészséges életmód, mások segítése, egész életemben, a pályám során mindig a rászorulók, elesettek, betegek, és a gyerekek segítése, támogatása volt a célom, minden tevékenységemet ez motiválja.

Nyugdíjas vagyok, gyermekvédelemben dolgoztam és szakiskolában tanítottam, majd rövid ideig idős, Holokauszt túlélőket gondoztam. Szeretek kirándulni, sokat kézimunkázok. Daganatból gyógyultam, és amikor a legnagyobb szükségben voltam, rátaláltam a Simonton- csoportra. Azóta megváltozott az életem, sok-sok fantasztikus emberrel hozott össze a sors, olyanokkal, akik hozzám hasonlóan itt kaptak segítséget a változáshoz, reményt a folytatáshoz. Azóta életem nagy részét velük, és köztük töltöm.
Vezetem a kreatív foglalkozásokat és ahol csak tudok segítek.

 Tarjányi Melinda Facebook oldala: https://www.facebook.com/melinda.tarjanyi.98

Önkénteseink

 

 

Karsza Péterné Szalánczi Beáta

Férjemmel és 3 iskolás gyermekemmel élek Miskolcon. Nyitott háztartást vezetek, szeretem a vendégeket, akikből mindig akad nálunk. Szerencsére csodás emberek, család, barátok, munkatársak vesznek körül. Nyelvtanár vagyok és egy vállalkozást vezetek. A Simonton- módszer nagyon sok mindenre megtanított, amit a mindennapi életben is rendszeresen használok. Meggyőződésem, hogy mindenkinek tanulnia kellene azokat a technikákat, amiket mi is elsajátítottunk a foglalkozások során.

Vitek Eszter

Salgótarján mellett, Ságújfaluban élek családommal.
Aktív dolgozó vagyok, emellett 2009 óta a Magyar Rákellenes Liga önkénteseként tevékenykedem. Kezdetben rendezvényeken segédkeztem, majd 2011-ben megismerkedtem a Simonton módszerrel. Egerben, egy betegcsoportban jártam végig először ezt az utat, akkor éreztem először, hogy itt a helyem. Egy évvel később, 2012-ben elvégeztem Budapesten dr. Prezenszki Zsuzsanna vezetésével a Vadaskert Alapítvány tréningjét, immár nem a beteg, hanem a tanító oldaláról nézve.

Már a képzés ideje alatt elkezdtem itthon, Salgótarjánban a módszer tanítását, és azóta nagy örömmel szervezem és vezetem a csoportokat folyamatosan, mert igen nagy az igény rá. Sokat tanultam, de a legnagyobb tanítást a betegektől kaptam. Hálás köszönetem Fodorné Vincze Annának, hogy elindított az úton.

 Vitek Eszter Facebook oldala: https://www.facebook.com/vitek.eszter

Molnár László – prosztatarák érintett, aktivista

„Úgy tekintek ma már a betegségemre, hogy a Jó Isten figyelmeztetett,” Ember rossz úton haladsz!”.

Ha folytatod ugyan azt az utat, amin jártál a betegség jelentkezése előtt, vélhetően megismétlődik az „ eredmény”.
Azt gondolom a betegség bölcsebbé tett, a fontossági sorrendjeim megváltoztak.
Megtanultam, hogy ha igazán fontosak a családtagjaim, akkor először magamat kell szeretnem, magamat kell megtartanom, hisz ( feltételezve, hogy fontos vagyok számukra) a jelenlétem talán a legnagyobb ajándék amit én adhatok számukra.

Az egészségügy kusza világában a gyógyulásom érdekében meg kell tennem mindent, amire képes vagyok, meg azon túl is. Igaz az a mondás, hogy „segíts magadon az Isten is megsegít”
Férfi társaimnak próbálok segíteni, hogy rájöjjenek, arra mennyire fontos a szűrés, az időbeni felismerése a betegségnek. Aki megbetegedett és igényli, segítem a beteg útjában.

Thuróczy Bertalan – jobb oldali hererákból gyógyult

21 éves koromban jobb oldali hererákkal diagnosztizáltak. Nem tekintek erre másképp, mint az élet által elém állított akadálynak, amely kitartásra, akaraterőre, élni akarásra tanított. A betegséget teljes gyógyulással sikerült leküzdeni.
A történetem átadásával célom, hogy pozitív jövőképet állítsak azoknak a fiataloknak, akik most mennek át hasonló nehézségeken.

Egy ilyen helyzetben nehéz elhinni, hogy minden rendben lesz. Bízom benne, hogy akár csak egy sorstársamnak is segíteni tudok – vagy akár az én hibáimból tanulva, másnak elkerülhetővé válnak a következmények.

 Thuróczy Bertalan weboldala: https://tberci.hu/

Cserlaki Ildikó

1950-ben születtem, az idén ünneplem a 70. születésnapomat. 3 gyermekem és 4 unokám van. Nyugdíjas éveimet élem, teljes aktivitással. 3 éve egy mammográfiai vizsgálaton diagnosztizálták a rákot, melyet két műtét követett. A gyors felépülés után a lelki segítséget a Simonton csoporton belül találtam meg. Szakember és sorstársak segítségével tanultam meg, hogyan lehet továbblépni, fejlődni. Egy olyan közösségnek lettem a tagja, mely nemcsak feltölt, de irányt is mutat. Sokat tanulok. Elsősorban az egészséges élettel kapcsolatosan, de örömmel szánok időt kedvenc hobbijaimnak is, mint a festés, a kártyavetés, vagy a numerológia. A családomon kívül van két olyan közösség, ahová örömmel tartozom.

Szilágyi Judit

7 éve egy agresszív daganattal diagnosztizáltak. Köszönöm a hozzátartozóimnak, orvosaimnak és a barátaimnak, hogy mellém álltak és hittek bennem.

Amikor rátaláltam Egerben a Simonton csoportra azonnal megéreztem, hogy itt van a helyem. A gyógyító sorstárs közösség befogadott, megértett. Örömmel megyek a rendezvényekre, segítek ahol csak tudok. Hiszek abban, hogy a pozitív példa, a nyitottság és a vidámság magával ragadja és gyógyítja az embereket.

Kiss Ibolya

2008-ban lettem „Érintett”,
A gödör legaljáról érkeztem a felszínre.
Az Élet hullámvasút ; sikítok vagy élvezem,
Most már ez utóbbi – a Sorstársaknak is ebben segédkezem.

Szegedről tartom a kapcsolatot a REGEA-sokkal és vezetem a „Jelenben-együtt” facebook nyílt csoportot.

Fellegi Hanna Aliz

Egyetemi hallgató vagyok Budapestről. Örömmel tölt el, hogy a REGEA Alapítvány önkéntesének tekint engem és megtisztelőnek tartom, hogy a csapat tagja lehetek! 2014 óta foglalkozom hennafestéssel önkéntes alapon daganattal érintettek részére. Ez a tevékenység fordulópontot jelentett az életemben, mert ekkor értettem meg, hogy az ember milyen könnyen elfelejti „szeretni” az életét a mindennapi teendők körforgásában. Azóta tudatosan igyekszem szeretettel élni az életemet és hozzásegíteni másokat is, hogy szeressék a sajátjukat. Ha önkénteskedésemmel hozzá tudok járulni mások öröméhez, akár csak kis mértékben is, számomra már megérte.

Zacharné Helli Hajnalka

Amivel foglalkozom: Yumeiho (japán)- és talpmasszás, Reiki kezelés. Ezzel segítek a REGEA Alapítvány gyógyulóinak is.

Talpmasszázs: serkenti a vérkeringést, nyirokkeringést, erősíti az immunrendszert, fájdalomcsillapító hatása van, szabályozza a hormonműködést, lazító, testi-lelki feszültségoldó.

Yumeiho: váll-, nyak-, hát-, derék-, csípő- és lábfájdalmak, tartáshibák, fizikai vagy szellemi kimerültség, gyomor-, epe- és bélproblémák, fejfájás, szédülés, vérnyomásproblémák esetén.
Reiki: Energiával látja el a testet és a lelket, támogatja, serkenti a szervezet öngyógyító képességét, megszünteti a stresszt, felszabadítja az érzelmi blokkokat, a betegség okszintjén hat, nem tüneti szinten.
A reiki a szellemi fejlődés egyik lehetséges útja.
Igény esetén házhoz megyek.

 T.: 30/340-5904

Zacharné Helli Hajnalka Facebook oldala: https://www.facebook.com/hellihajni

Orosz Júlia

Orosz Júlia vagyok,“ lelkiizom ”edző, Tréner és tanár, motivációs előadó, OH kártya Instruktor, “ Öörömtáncoló” És ”kedvesüzenet gyártó“.
Abban hiszek:

„A világ A példádtol változik, és nem a véleményedtől.”
A legnagyobb dolog amit egy betegség tanitott nekem:
“hogy nem az a fontos hogy mi történik körülötted, veled Hanem az, hogy mi mi történik benned”.

Ez megváltoztatta az ÉLETEM!
Hozzáállás, szemlÉLETváltás, szokások célkitűzés – motiváció, HIT-kitartás akaraterő..
Semmi nem edzi úgy az embert, mint egy Élettől kapott FELadat..
Amit a betegség tanított:
-ÁTKERETEZÉS ( alapfokú asztalos tanfolyam- Simonton)
-HÁLA ( mindenért, mert, “Akik Istent szeretik, minden a javukra válik” Római levél)
-SZOLGÁLAT (tenni másokért, amit tehetek)

Ennek jegyeben vagyok önkéntes.
Tartok előadásokat szemléletmódváltás , célkitűzés , öröm, aggódás, félelem és egyéb témakörökben.

Edzem az emberek lelkének izmait, mert hiszek benne hogy ép Lélek, ÉP test.
Tartok OH kártya foglalkozásokat egyénileg és csoportosan is.
Mozgásban vagyok-ÖRÖMtáncolóként is. Egy egy összejövetel Hangulata megváltozik, amikor zene és tánc is van.
Folyamatosan írok kézzel , szines lapokra ÜZENETEKET! amelyet terjesztek mint egy hírlapárus, elneveztem őket kedvesüzeneteknek.
Az emberek szeretik, és igy sikerül minden nap az Emberek fejében elültetni egy magot:
Pl.ezt. “A jó szó nem kerül semmibe, de sokat ér.”
Van úgy, hogy a VÁLTOZÁS nagy, máskor kisebb, ami biztos, hogy már semmi nem lesz ugyanaz. Hàla!
“ Az Embernek két élete van, a második akkor kezdődik amikor rájön hogy csak egy.”

 MotiválHATlak Facebook csoportom: https://www.facebook.com/groups/1304375909605366/

 

Kaszás Gabriella

  1. július 21-én születtem Egerben. Iskoláimat itt végeztem és diplomámat is itt szereztem meg, az akkor még Ho Si Minh Tanárképző Főiskola néven ismert intézményben angol-orosz szakon. Középiskolában tanítottam először mindkét nyelvet, majd az egri Főiskolára húzott vissza a szívem, ott az angol tanszéken tartottam nyelvtan és beszédgyakorlat órákat. Innen egy vargabetű 6 évre Budapestre vitt, az Amerikai Békeszolgálathoz, nyelvi koordinátori majd oktatási projekt vezetői megbízással. Eger újra visszahívott egy kis időre, aztán irány a nagyvilág! Mivel mindig is fontos volt számomra, hogy önkéntes munkámmal segítségemet ajánljam fel, 5 évig szellemileg sérült felnőttek közösségében laktam és dolgoztam Angliában. Fantasztikus volt ez az időszak, sok mindent tanultam magamról, az emberi értékekről, és megtapasztalhattam, hogyan lehet szavak nélkül is tökéletesen kommunikálni. Hogyan lehet teljes életet élni fogyatékossággal, dacolva sztereotipiákkal, elvárásokkal, illetve pont az elvárások hiányával. Aztán persze újra Eger, egy nyelviskola a ’második otthonom’ immár tizensok éve.

2010 tavaszán melldaganattal diagnosztizáltak; a sikeres műtétnek és utókezelésnek hála, már újra 12 éves vagyok, kiskamasz! És 12 éve Regeás, ami nagyban hozzájárul gyógyulásom sikeréhez, élni és tenni akarásomhoz. Ahogy nekem segített annak idején – és a mai napig! – a közösség szeretete és ereje, úgy igyekszem én is visszaadni ebből valamit a most még úton lévőknek. Önkéntes munkámat nagy szeretettel végzem, és hiszem, hogy én még annál is többet kapok általa, mint amennyit valaha is nyújtani tudok.

Módisné Vadon Éva 

Endokrin szakápoló, biológiai terápiás nővér és a Vöröskereszt önkéntes aktivistája.

1985 óta dolgozom szakápolóként.
Folyamatosan képeztem magam, olyan emberekkel dolgozhattam és vettem körbe magam, akik építő jelleggel hatottak rám.
Az élet nagy rendező!  Sosem gondoltam, hogy fiatal házasként fogunk szembe nézni a leukémiával majd a prosztata rákkal. Igyekeztem testben és lélekben segítsége lenni a páromnak. Elhatároztam, úgy próbálok meg segíteni az embereknek, hogy tumor markerszűréseket végzek, felhívom a szűrővizsgálatokra a figyelmet és előadást tartok. 

Férjemmel mindketten pozitív szemléletű emberek vagyunk, így könnyen magam mellé állítottam a jó cél érdekében. Tudtam, hogy hatalmas segítség lesz a betegsége feldolgozásában az, hogy kibeszélheti magából a problémáját és ez által segít a bajban lévő társainak. A szűrések alkalmával ismerkedtünk meg a REGEA alapítvánnyal. Tapasztalatot, tudást és barátokat nyertünk.

Az osztályos munkám során gyakran tapasztaltam, hogy az emberek fejében a daganat egyenlő a halállal. Jelentem, ezt én magam cáfolom. Ha a daganat időben van felismerve és kezelve, hatalmas előny.

A feldolgozásban pedig nagy szerepe van a közvetlen családnak!
Azt szoktuk mondani, minden fejben dől el.

 

 

Kérjük, hogy GONDOSKODJON EGY DAGANATOS BETEG GYÓGYULÁSÁRÓL,
ADÓJA 1%-ával támogassa az alapítványunk munkáját és az életmód-táborunk létrehozását.

Részletekért kattintson ide  ......

regea.hu. Minden jog fenntartva. 2019

A REGEA Alapítvány honlapjának létrehozását, megújítását és az Alapítvány működését 2015-19 között a pályázataival támogatta a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., melynek az irányító szerve: a Miniszterelnökség.

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft.|2220 Vecsés, Kinizsi utca 73.| teratarhely.hu|info@teratarhely.hu
Design: Weboldal készítés Eger