Június 20. Tűzmadár napok:Mindfulness a Gyógyulásban: dialógus, konferencia

Tűzmadár Alapítvány és REGEA Alapítvány szervezésében – nyilvános esemény
https://www.facebook.com/events/2906571462707369/?active_tab=about

Linda Carlson online előadása és hazai szakemberek és oktatók és résztvevők tapasztalatainak megismerését szolgáló nap, amely a Tűzmadár Szakmai Műhely induló foglalkozása.

7.30-8.30 meditáció
9.30-12.00 előadások és kiscsoport és nagycsoport
14.00-14.20 Meditáció
14.30-16.00 Open Space műhely munka alkalmak
16.30-17.30 Kérdés-felelet Linda Carlstonnal
17.30-18.00 záró nagy csoport és meditáció

Az „MBCR” angol rövidítés (Mindfulness based Cancer Recovery) a tudatos jelenlétre épülő, a rákbetegséggel való megküzdést segítő program elnevezése. E program bevezetése és hazai kutatása kiemelten Rohánszky Magda munkásságához (gyakorlat és kutatás) kapcsolódik.
Az MBCT az Oxford Mindfulness Center képzése, és e módszertan kiemelten rákbetegekre kidolgozott vállfaja az MBCR. Ennek rövid tudományos összefoglalójáról itt lehet olvasni: http://real.mtak.hu/60078/
Hatása: Az érzelmi-gondolati, testi reakciók, életképesség és rugalmasság fenntartását, a vegetatív idegrendszer kiegyensúlyozott, harmónikus működését szolgálja. Stressz csökkentő hatását a bostoni orvosi egyetem kutató vezetője, Jon Kabat-Zin MBSR módszerén keresztül már az egész világ meg- és felismerte.
A módszerről és annak tudományos hátteréről sokkal részletesebben tud minden érdeklődő tájékozódni a TH-ban kapható, Rohánszky Magda gondozásában, Nagy Réka fordításában magyar nyelven a Tűzmadár alapítvány által kiadott könyv elolvasásakor.
További információ: Ruzsa Ágota, MBCT és MBCC és MBSE oktató

Kérjük, hogy GONDOSKODJON EGY DAGANATOS BETEG GYÓGYULÁSÁRÓL,
ADÓJA 1%-ával támogassa az alapítványunk munkáját és az életmód-táborunk létrehozását.

Részletekért kattintson ide  ......

regea.hu. Minden jog fenntartva. 2019

A REGEA Alapítvány honlapjának létrehozását, megújítását és az Alapítvány működését 2015-19 között a pályázataival támogatta a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., melynek az irányító szerve: a Miniszterelnökség.

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft.|2220 Vecsés, Kinizsi utca 73.| teratarhely.hu|info@teratarhely.hu
Design: Weboldal készítés Eger