Alapítók szándéknyilatkozata

Mi, akik már megéltünk egy életünket veszélyeztető betegséget, és / vagy segítséget adtunk ilyen embereknek a gyógyulásukhoz igyekszünk mindent megtenni, hogy elkerüljünk a hasonló helyzeteket. Fontos lenne azonban, hogy mások is tanuljanak a drága áron szerzett tapasztalatainkból.

Elismerjük azoknak az embereknek a törekvését, akik a lehetőségeik keretén belül aktívan, vesznek részt a gyógyulási folyamatukban és igyekeznek megvalósítani az „új életükben” a testi-lelki harmóniát.

 Mottó:
”Legyél azzá, amiért születtél, merd vállalni önmagad, és boldog leszel” ( Böjte Csaba )

Életre hívjuk a Regionális Egészségügyért Alapítvány MEGÚJULÓK, SEGÍTŐK és EMLÉKEZŐK Köreit. 

Ezek a KÖRÖK erős, sorstársi és baráti közösséget biztosítanak a tagjaiknak, a Körökhöz való tartozást jelvények és / vagy elismerő-befogadó oklevelek adományozásával ismerjük el.

Célunk a

 • Az életutak bemutatása: Sok-sok példát állítani arra, hogy a betegség után, vagy azzal együtt is lehet minőségi életet élni, ehhez nem kell „különleges embernek” lenni.
 • Megosztani és megőrizni azokat a tapasztalatokat, azt az életszemlélet, amely a lehetséges kereteket tiszteletben tartja, de azon belül mindent megtesz a testi lelki harmónia eléréséért, kitűzi a céljait és igyekszik megvalósítani azokat.
 • Ápolni a gyógyuláshoz vezető utakat: felelőssé tenni az embereket a szűrővizsgálatokon és a kontroll vizsgálatokon való részvételükért, továbbá a körülöttük élők részvételéért is.
 • Motiválni azokat, akik éppen most vannak nehéz helyzetben, nehéz döntések előtt állnak, előrevivő pozitív hozzáállásra biztatni őket és példákat állítani azok elé, akik egy betegség megtapasztalása után jobbítani szeretnék az életüket.
 • Bátorítani, hogy bárki képes lehet a változtatásra – megújulásra- és a nehézségek ellenére is érezheti jól magát, túllendülhet az „élet hullámvasútján”, lehetnek örömforrásai, hiszen azok gyógyító hatásúak.
 • Értéket teremteni és felhívni a figyelmet az egészséges életmód elemeire, a betegség utáni élet megélésének lehetőségére.
 • Megmutatni, hogyan lehet visszatalálni az örömhöz, – ami az ember természetes létállapota –  és azt is, hogy ehhez az egyszerű napi cselekedetek is elvezethetnek.

 

Célunk továbbá, hogy

 • Elismerjük a segítőink, önkénteseink kincset érő munkáját, és kifejezzük nekik a hálánkat
 • Ébren tartsuk azoknak az emlékét, akik egykor társaink voltak, akiknek az élete példa és ajándék volt számunkra.

1.) A MEGÚJULÓK Köréhez a felvételét elnyerheti bárki, aki túlélt egy életét veszélyeztető betegséget és az évente megjelenő felhívásunkra a megjelölt elektronikus felületen leírja:

 • Mit tett a gyógyulása, illetve az elért egészségi állapotának megtartása érdekében
 • Hogyan élte meg a gyógyulása folyamatát, és / vagy visszatekintve hogyan látja azt?
 • Mi az amitől a mindennapokat sokkal jobban meg tudja becsülni?
 • Jobban szereti-e most, az életét mint a betegsége előtt, és ha igen, akkor miért?
 • Mit üzen azoknak akik most szembesülnek egy ilyen helyzettel, kétségbeesettek, bizonytalanok ,vagy már el is határozták, hogy a lehetőséghez képest mindent megtesznek a gyógyulásukért?

Továbbá hozzájárul, hogy az írása az évente megjelenő kiadványunkban szerepeljen.

2.) A SEGÍTŐK Körébe befogadjuk azokat, akiknek hálásak vagyunk, mert az önkéntes munkájukkal és / vagy a szakértelmükkel aktívan segítik az Alapítvány gyógyulóinak a testi-lelki felépülését. A tevékenységük elismeréséről legalább három alapító tag, vagy legalább öt, a MEGÚJULÓK Köréhez tartozó tag tehet indítványt.

3.) AZ EMLÉKEZŐK Köréhezazok a családtagok csatlakozhatnának, akiknek a szerettük előre ment, de hátrahagyott valamit, ami bennük él tovább, amire szeretettel emlékeznek.

Az alapítók kellő tapintattal és körültekintéssel kezdeményezhetik vagy ismertethetik ezt a lehetőséget a családtagokkal. Fontos megőriznünk és továbbadnunk azt tudást és bölcsességet, ami bennünk maradt, ami példa lehet mindannyiunk számára.

4.) Az Alapítók Minden évben közzé tesznek egy felhívást, és ezt követően egy ünnepélyes alkalommal a jelentkezőket befogadjuk a REGEA Alapítvány köreibe, továbbá sor kerül az együvé tartozás szimbólumainak átadására. ( jelvények, díszoklevelek, emléktárgyak )

5.) A ruhára, kabátra tűzhető jelvény alapját a REGEA Alapítvány logója képezi, közepében a túlélt évek számával, illetve a „S” ( Segítők ) „E” ( emlékezők ) betűjelekkel vagy feliratokkal.

6.) Az ünnepségek és a jelvények költségeit a REGEA Alapítvány biztosítja

Az Alapítók különleges jogai:

 • Mindenkor megkapják és viselhetik a számukra éppen aktuális jelvényt/jelvényeket.
 • Segíthetik az általuk ismert, a feltételeknek megfelelő új tagjelölt jelentkezését a MEGÚJULÓK körébe.
 • Javaslatot tehetnek a SEGÍTŐK és az EMLÉKEZŐK Körébe való befogadásra

Eger, 2020. 04. 28.

Alapítók aláírása:

Cserlaki Ildikó
Fodorné Vincze Anna
Karsza Péterné Szalánczi Beáta
Kiss Ibolya
Kiss Rita
Psenyeczky-Nagy Klára
Szabó György
Tarjányi Melinda
Vitek Eszter

Kérjük, hogy GONDOSKODJON EGY DAGANATOS BETEG GYÓGYULÁSÁRÓL,
ADÓJA 1%-ával támogassa az alapítványunk munkáját és az életmód-táborunk létrehozását.

Részletekért kattintson ide  ......

regea.hu. Minden jog fenntartva. 2019

A REGEA Alapítvány honlapjának létrehozását, megújítását és az Alapítvány működését 2015-19 között a pályázataival támogatta a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., melynek az irányító szerve: a Miniszterelnökség.

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft.|2220 Vecsés, Kinizsi utca 73.| teratarhely.hu|info@teratarhely.hu
Design: Weboldal készítés Eger